Головна Новини Політика зовнішня політика Росія готова укласти контракт на транзит газу з Україною відповідно до норм ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова укласти контракт на транзит газу з Україною відповідно до норм ЄС

Це може статися, якщо Україна не встигне впровадити норми ЄС

19 вересня 2019, 18:21 comments2124
Поділіться публікацією:
Росія готова укласти контракт на транзит газу з Україною відповідно до норм ЄС

Представники Російської Федерації під час тристоронніх переговорів по транзиту газу в Брюсселі оголосили про готовність укласти транзитний контракт з Україною за нормами Євросоюзу. Про це повідомляє інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на міністра енергетики Росії Олександра Новака.

Так, Новак назвав тристоронні переговори "конструктивними вперше за багато років". Він також заявив, що Москва готова працювати з Україною за новим європейським законодавством і бронювати потужності для транспортування газу.

За словами Новака, Росія пропонує продовжити угоду на транзит газу через Україну на нетривалий термін в тому випадку, якщо не будуть впроваджені нові вимоги Євросоюзу. На сьогоднішній зустрічі конкретні обсяги не обговорювалися, були порушені тільки правові питання.

Крім того, Єврокомісія, Росія і Україна домовилися продовжити переговори через місяць.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про переговори про транзит газу в Євросоюз через Україну, в яких бере участь сторони ЄС, України та Росії. Тоді прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив що газові переговори з РФ будуть складними, але Україна до них підготувалася.

"Сьогодні провели нараду з керівниками НАК "Нафтогаз" і переконалися, що держава добре підготувалося до зими ... Звичайно, попереду складні переговори з Росією", — сказав Гончарук на прес-брифінгу після засідання Кабінету міністрів у середу, 18 вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!