Головна Новини Політика зовнішня політика Україна має намір підписати новий міжнародний меморандум про суверенітет країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має намір підписати новий міжнародний меморандум про суверенітет країни

Суть меморандуму полягає в тому, що провідні країни повинні гарантувати територіальну цілісність країни

23 вересня 2019, 10:55 comments1971
Поділіться публікацією:
Україна має намір підписати новий міжнародний меморандум про суверенітет країни

У планах команди Володимира Зеленського — домогтися підписання багатостороннього міжнародного договору, в якому провідні країни світу повинні гарантувати територіальну цілісність України. Про це заявив помічник президента Андрій Єрмак.

За його словами, у підписанні цього договору можуть прийняти участь США, Великобританія, Німеччина, Франція і Китай.

"У нас є ідея — зараз я кажу про це вперше — яка тепер звучить у різних переговорах, щоб врегулювання ситуації закінчилося підписанням масштабного міжнародного договору, в якому б взяли участь всі найбільші гравці — Сполучені Штати, Великобританія, Німеччина, Франція, Китай, які зафіксували б на роки, а краще на сторіччя, наш суверенітет, територіальну цілісність", — пояснив Єрмак.

Також він зазначив, що потрібно врахувати негативний досвід непрацюючого Будапештського меморандуму і включити в список гарантів міжнародні організації.

"Як юрист, при укладанні угоди я завжди дивився на пункти, які дадуть мені можливість відстоювати свої права, в тому числі в суді. От якщо підходити до міжнародного договору з такої позиції, а не для того щоб підписати гарний документ і потім випити шампанського, тоді він буде працювати", — сказав він.

Він також зазначив, що Росія повинна відчути наслідки від недотримання Будапештського меморандуму.

Відзначимо, 5 вересня 2014 року були підписані так звані перші Мінські угоди. На думку експертів, реалізація "Мінська" може призвести до громадянської війни, а також до бунту серед учасників АТО і ветеранів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!