Головна Новини Політика зовнішня політика Україна офіційно відмовилася їхати на сесію ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна офіційно відмовилася їхати на сесію ПАРЄ

Україна відреагувала на повернення російській делегації повноважень без виконання умов

23 вересня 2019, 19:35 comments2615
Поділіться публікацією:
Україна офіційно відмовилася їхати на сесію ПАРЄ

Глава делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Єлизавета Ясько повідомила, що було прийнято офіційне рішення про відмову української сторони брати участь у роботі сесії.

"Ми схвалили рішення не подавати повноваження нової української делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПА РЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року", — написала нардеп у своєму Facebook.

Ясько також оприлюднила заяву української делегації.

"Делегація Верховної Ради України в ПАРЄ підтверджує неприйнятність рішень, що послабили Парламентську Асамблею у частині контролю за виконанням державами-членами своїх обов’язків та зобов’язань та дозволили відновити повноцінну участь у роботі ПАРЄ делегації Російської Федерації без виконання нею жодної з ключових вимог резолюцій/рекомендацій ПАРЄ, схвалених у відповідь на російську агресію проти України та системні порушення РФ прав людини, як на власній, так і на окупованій території", — йдеться в документі.

Україна у заяві також закликає ПАРЄ підтвердити обов'язковість всіх рішень і вимог, викладених у резолюціях Асамблеї щодо засудження агресії Росії проти України, і про ситуацію з правами людини на окупованій Росією території України, які були прийняті ПАРЄ під час неучасті Росії у роботі Ради Європи з 2014 року.

Крім того, Україна нагадала, що в резолюції 1988 від 9 квітня 2014 ПАРЄ засудила російську агресію і анексію Криму як явне порушення міжнародного права. Потім Асамблея прийняла щонайменше 10 резолюцій щодо засудження дій РФ в Україні.

"Протягом часу проведення цієї частини сесії делегація ВРУ в ПАРЄ буде проводити консультації з партнерами по Асамблеї з метою винайдення спільних підходів і рішень, що дозволили б повернути ПАРЄ її репутацію", — йдеться в заяві.

Україна також закликала делегації держав-членів Ради Європи провести розширені консультації щодо наслідків безумовного повернення РФ до ПАРЄ та розробки ефективних механізмів відповідальності країн-порушників міжнародного права.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше глава Комітету з питань зовнішньої політики Верховної Ради Богдан Яременко повідомив, що українська делегація не буде приймати участі в найближчому засіданні ПАРЄ, яке відбудеться 30 вересня.

Пізніше нардеп Олексій Гончаренко заявив, що частина української делегації візьме участь у сесії ПАРЄ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!