Головна Новини Політика зовнішня політика З Януковича зняли санкції Євросоюзу, - прессекретар
commentss НОВИНИ Всі новини

З Януковича зняли санкції Євросоюзу, - прессекретар

Обмежувальні заходи скасовані за період 2018-2019 рр..

24 вересня 2019, 12:06 comments2007
Поділіться публікацією:
З Януковича зняли санкції Євросоюзу, - прессекретар

Європейський суд своїм рішенням від 24 вересня скасував санкції Євросоюзу щодо колишнього президента України Віктора Януковича.

"Європейський суд скасував санкції ЄС щодо президента В.Ф. Януковича ", — написав він у своєму facebook.

Спікер зазначив, що скасування санкцій "є підтвердженням незаконності та безпідставності їх введення органами ЄС і вагомим приводом для їх якнайшвидшої повної відміни і реабілітації В. Ф. Януковича". За його словами, експрезидент "незаслужено постраждав від політичних переслідувань" і в Україні, і в Євросоюзі.

Кірасир зазначив, що влада багатьох країн, в тому числі і ЄС, підтвердила відсутність на їх території активів Януковича. А Генпрокуратура, за його словами, підтвердила, що Янукович не є обвинуваченим у справах про економічні або корупційні злочини. Він також не є обвинуваченим у справі вбивств на Майдані в січні-лютому 2014 року.

"Рішення Оболонського суду щодо президента Януковича в даний момент оскаржується в апеляційній інстанції... Адвокати президента Януковича будуть домагатися притягнення до кримінальної відповідальності всіх, хто був причетний до організації його політичного переслідування і фальсифікації справ щодо нього, і відновлення справедливості", — підкреслив Кірасир.

Нагадаємо, раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що колишній президент хоче повернутися в Україну.

Як раніше повідомляв сайт "Коментарі", ексвіцепрезидент США Джо Байден заявив, що саме його дзвінок міг стати причиною втечі Віктора Януковича в 2014 році. Про це він написав у своїй книзі мемуарів "Обіцяй мені, тато", яка вийшла у світ в листопаді 2017 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!