Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС України сподівається на «перезавантаження» відносин з Угорщиною
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС України сподівається на «перезавантаження» відносин з Угорщиною

У вирішенні конфлікту пропонують застосувати досвід Словаччини

25 вересня 2019, 14:55 comments1506
Поділіться публікацією:
МЗС України сподівається на «перезавантаження» відносин з Угорщиною

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються на новий старт у відносинах з Угорщиною після сьогоднішньої зустрічі міністрів у Нью-Йорку.

"Я дуже сподіваюся, що ця зустріч стане точкою відліку і новим стартом, який, можливо, ознаменує початок нового періоду в українсько-угорських відносинах — періоду пошуку конструктивного, якогось взаємоприйнятного рішення", — розповів заступник директора другого територіального департаменту МЗС України Анатолій Соловей.

Відомо, що відносини України і Угорщини ускладнилися після того, як Верховна Рада України в 2017 році прийняла закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Угорщина негативно відреагувала на норми документа і заявила, що вони нібито порушують права її громадян, які проживають в Україні.

Міністр закордонних справ Угорщини вимагає від України внести зміни в закон про освіту і відкласти його реалізацію до 2023 року, інакше Будапешт буде блокувати важливі для України зустрічі на рівні Європейського Союзу і НАТО.

Дипломат Анатолій Соловей стверджує, що подібна конфліктна ситуація колись була між Угорщиною і Словаччиною, однак, проблему вдалося вирішити за допомогою конструктивного діалогу, де сторони зосередилися на вирішенні практичних питань.

У зв'язку з цим, Україна пропонує Угорщині застосувати той же досвід врегулювання проблеми і покращити відносини між країнами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вірить, що з приходом до влади Володимира Зеленського, у вирішенні мовного питання буде прогрес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!