Головна Новини Політика зовнішня політика Світлі наміри і темні вчинки: Зеленський закликав реформувати ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Світлі наміри і темні вчинки: Зеленський закликав реформувати ООН

Глава держави зазначив, що Україна не ставить під сумнів авторитет ООН

25 вересня 2019, 18:54 comments2353
Поділіться публікацією:
Світлі наміри і темні вчинки: Зеленський закликав реформувати ООН

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН заявив, що Організація Об'єднаних Націй потребує реформування механізмів для більш ефективного вирішення світових проблем.

Український лідер зазначив, що ООН — це не просто трибуна або сцена, а все населення планети, яке є не глядачами, а учасниками реальному житті".

"Давайте відповімо самі собі зараз: що дають людству наші зустрічі? Якщо для когось це лише політичний театр, де грають ролі, декларують світлі наміри, які потім перекреслюються темними вчинками?" — запитав президент у присутніх.

Зеленський підкреслив, що Україна має право з трибуни ООН говорити про необхідність реформування Організації, оскільки наша держава заплатила дуже високу ціну за відсутність дієвих механізмів підтримки міжнародного миру і безпеки.

"Організація Об’єднаних Націй. Та будьмо відверті – чи є нації сьогодні справді об’єднаними? А навіть якщо так, то що саме їх об’єднує? Це лиха, катастрофи, війни... Ми не ставимо під сумнів авторитет міжнародних інституцій, зокрема Організації Об’єднаних Націй. Але слід визнати, що механізми є небездоганними. Вони починають давати збій, а отже – потребують оновлення", — зазначив президент.

Крім того, Зеленський також показав патрон калібру 12,7 мм, яким був убитий на Донбасі оперний співак Василь Сліпак.

picture

"Цей чоловік мав божественний голос, його називали одним з найкращих баритонів і контртенорів в усьому світі… 12,7 мм, які не просто зупинили його кар’єру, а зупинили його життя. Ось це (куля, — ред.) коштує 10 доларів, і на жаль, сьогодні на нашій планеті це і є вартість людського життя", — сказав Зеленський.

"Людину, про яку я розповів, звали Василь Сліпак, це українець, соліст Паризької національної опери, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії", — додав глава держави.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 25 вересня Володимир Зеленський вперше виступив на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!