Головна Новини Політика зовнішня політика Нацрада позбавила канал "112 Україна" цифрових ліцензій
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацрада позбавила канал "112 Україна" цифрових ліцензій

Мовник без дозволу змінив програмну концепцію

26 вересня 2019, 13:09 comments2396
Поділіться публікацією:
Нацрада позбавила канал "112 Україна" цифрових ліцензій

Національна рада з теле — і радіомовлення відмовилась продовжувати ліцензію на цифрове мовлення каналу "112-Україна". Рішення було прийнято одноголосно всім складом ради.

"Телеканал систематично порушував умови ліцензії та отримував кілька попереджень", — сказав член Нацради Сергій Костинський.

“Телеканал "112 Україна" не вперше виявляється незручним для влади, ми боремося за наше право бути в ефірі з самого початку існування каналу, кожна влада намагалася припинити нашу роботу. Дії Нацради є незаконними. У ряду членів Нацради з липня 2019 р. закінчилися повноваження, що де-факто визнала Верховна Рада, і прийняттям будь-яких рішень вони перевищують свої повноваження, а сам Нацрада не є правочинним. Ми сприймаємо рішення Нацради як незаконне рішення нелегітимного органу влади", — йдеться в зверненні телеканалу.

У той же час телеканал "112 Україна", сайти 112.ua і 112.international продовжать свою роботу.

Нацрада каже, що "112" мовник без дозволу змінив програмну концепцію. У відповідь представник каналу заявив, що телеканал "112" 35 раз подавав заявку до Нацради на зміну програмної концепції, у 34 випадках їм відмовили, а на 35 заявку досі не відповіли, хоча відведений законом термін на відповідь давно минув. Також телеканал у відведений законом термін подавав заявку на продовження ліцензії.

Також наголошується, що попередження телеканалу були пред'явлені Нацрадою з порушенням законодавства і не передбачені законом терміни.

Канал наполягає наполягали на тому, що нинішній склад членів Нацради нелегітимний і не має права приймати такі рішення, так як за законом 5-річний термін повноважень трьох членів вже минув.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що Телеканал 112 Україна скасував показ фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" (Revealing Ukraine) за рекомендацією Міжнародної редакційно ради. Як зазначено в публікації, рекомендації були отримані через можливих санкцій до телеканалу, а також ймовірності відкриття кримінальних справ по анонсування кінострічки Олівера Стоуна.

"Revealing Ukraine" — документальний фільм, в якому висвітлюються події на Майдані в 2013-2014 роках, конфлікт на Донбасі і взаємозв'язок українських подій з втручанням Російської Федерації в американські вибори.

Крім цього, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевіряла компанії ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ", які ведуть мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом "112 Україна".

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", канал "112 Україна" скасував показ фільму Стоуна з Медведчуком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!