Головна Новини Політика зовнішня політика Глави «ДНР» і «ЛНР» відреагували на підписання Києвом «формули Штайнмайера»
commentss НОВИНИ Всі новини

Глави «ДНР» і «ЛНР» відреагували на підписання Києвом «формули Штайнмайера»

"Глави" самопроголошених республік будуть продовжувати участь у переговорному процесі в Мінську, щоб "прийти до повного самоврядування та самовизначення "

2 жовтня 2019, 10:56 comments19271
Поділіться публікацією:
Глави «ДНР» і «ЛНР» відреагували на підписання Києвом «формули Штайнмайера»

Лідери "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник у спільній заяві, яка стосується підписання Києвом "формули Штайнмайера", висловили думку, що такий крок свідчить про визнання права жителів Донбасу на самостійне визначення своєї долі.

"Україна вчора завдяки Росії, Німеччини та Франції підписала, нарешті, "формулу Штайнмайера", що гарантує Донбасу особливий статус. Таким чином, вона визнає особливе право народу Донбасу на самостійне визначення своєї долі. Ми самі будемо вирішувати, якою мовою говорити, якою буде наша економіка, як буде формуватися наша судова система, як буде захищати наших громадян наша народна міліція і як ми будемо інтегруватися з Росією. Це наша справа, наша мета", — йдеться у заяві.

Також у заяві зазначається, що республіки будуть "продовжувати переговори в Мінську, щоб у кінцевому підсумку прийти до повного самоврядування і самовизначення".

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський підтвердив погодження формули ШтайнмаєраПри цьому Зеленський зазначив, що у новому законі не буде "перейдено жодної червоної лінії" та "не буде ніякої капітуляції". 

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією України та законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!