Головна Новини Політика зовнішня політика Демократи вимагають від Пенса документи про його роль в тиску на Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Демократи вимагають від Пенса документи про його роль в тиску на Зеленського

Глави трьох комітетів Палати представників очікують відповіді від Пенси до 15 жовтня

5 жовтня 2019, 01:15 comments1596
Поділіться публікацією:
Демократи вимагають від Пенса документи про його роль в тиску на Зеленського

Представники Демократичної партії в Палаті представників Конгресу Сполучених Штатів у п'ятницю, 4 жовтня, направили лист віце-президенту Майку Пенс з проханням надати документи щодо його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським і телефонної розмови президента США Дональда Трампа з українським колегою. Про це повідомляє Associated Press.

У Палаті представників розраховують, що зможуть документи пролити світло на те, чи допомагав він президенту Дональду Трампу чинити тиск на Україну щодо розслідування справи сина Джо Байдена.

Глави-демократи трьох комітетів, які проводять розслідування по імпічменту Трампа, зажадали від Пенси до 15 жовтня надати необхідні документи.

У своєму листі вони процитували повідомлення в ЗМІ про те, що віце-президент, можливо, був присутній при липневому телефонній розмові, ході якого Трамп намагався переконати президента України розслідувати звинувачення в причетність Байдена до корупційної діяльності.

Крім того, демократи хочуть більше знати про зустріч Пенси 1 вересня з президентом Володимиром Зеленським.

У листі також йдеться, що "є питання про роль, яку ви (Майк Пенс, — ред.), можливо, грали в передачі або посилення серйозного послання Дональда Трампа українському президентові".

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", колишній генпрокурор Віктор Шокін пояснив зупинку розслідування проти компанії, де працював син Байдена. За словами чиновника, сталося це через тиск з боку США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!