Головна Новини Політика зовнішня політика У Росії озвучили умову проведення «нормандської» зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії озвучили умову проведення «нормандської» зустрічі

У Москві знову обурені активної допомоги Заходу Україні

5 жовтня 2019, 18:28 comments2726
Поділіться публікацією:
У Росії озвучили умову проведення «нормандської» зустрічі

Постійний представник Росії в ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що дата проведення саміту "нормандської четвірки" буде визначатися тільки після того, як будуть розведені сили на лінії розмежування в районі Петровського і Золотого, передає прес-служба МЗС РФ.

"За сприятливої динаміки будуть створені умови для підготовки до саміту в "нормандському форматі". Перспектива його проведення стане зрозумілою після підтвердження СММ розведення сил і засобів в Петровському і Золотому", — сказав він.

За словами дипломата, Україна має імплементувати "формулу Штайнмаєра" у своє законодавство, а всі аспекти запровадження особливого статусу Донбасу мають узгоджуватися з представниками "Л/ДНР".

Лукашевич також висловив жаль у зв'язку з тим, що на Донбасі тривають бойові дії. За його словами, Україну в конфлікт втягує Захід.

"Не припиняються спроби іноземних держав "роздути" військовий потенціал України, накачати її озброєннями. Країну, по суті, втягують у військово-політичні авантюри під виглядом здійснення структурних реформ оборонного сектору", — додав дипломат.

Нагадаємо, раніше представники російського керівництва заявили, що проведення зустрічі в "нормандському форматі" можливо тільки після згоди України на так звану "формулу Штайнмаєра".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президент Володимир Зеленський заявив, що в Мінську була досягнута домовленість про розведення військ в Петровському і Золотому. Крім того Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. Він зазначив, що в новому законі "не перейдуть жодної червоної лінії" та "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що формула Штайнмаєра — це тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені відповідно до Конституції України і законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що передумови для саміту "нормандської четвірки" створені і він відбудеться в Парижі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!