Головна Новини Політика зовнішня політика Сам Штайнмаєр нічого не знає про «свою» формулу, - Загороднюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Сам Штайнмаєр нічого не знає про «свою» формулу, - Загороднюк

За словами міністра, це просто алгоритм

9 жовтня 2019, 13:42 comments2281
Поділіться публікацією:
Сам Штайнмаєр нічого не знає про «свою» формулу, - Загороднюк

Міністр оборони Андрій Загороднюк під час зустрічі "Діалоги про Україну" назвав "формулу Штайнмаєра" медійним продуктом, передає "Укрінформ".

"Ця вербальна формула, тому що її ніде написаної немає, є медійним продуктом. Сам Штайнмаєр, а він президент Німеччини, не знає, що таке "формула Штайнмаєра". Він просто назвав якийсь алгоритм, а потім його почали називати формулою", — пояснив глава Міноборони.

За словами Загороднюка, даний алгоритм може діяти тільки у випадку захисту національних інтересів України, зокрема, за умови відводу військ та контролю над кордоном.

Відзначимо, "формула Штайнмаєра" передбачає паралельне введення заходів щодо безпеки (розведення техніки і живої сили уздовж лінії розмежування) і прийняття Україною політичної частини Мінських угод. Мова йде про проведення на підконтрольних територіях місцевих виборів під контролем ОБСЄ, після чого Рада має надати окупованому зараз Донбасу особливий статус.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", президент Володимир Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "не перейдуть жодну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародних стандартів демократичних виборів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!