Головна Новини Політика зовнішня політика Деркач розповів про тиск на НАБУ, а в ДБР заяву розкритикували
commentss НОВИНИ Всі новини

Деркач розповів про тиск на НАБУ, а в ДБР заяву розкритикували

На думку правоохоронців депутат не надав ніяких фактів

9 жовтня 2019, 18:30 comments1527
Поділіться публікацією:
Деркач розповів про тиск на НАБУ, а в ДБР заяву розкритикували

Нардеп Деркач оприлюднив факти тиску посольства США на НАБУ, а у ДБР – відповіли, повідомляє УНН.

"Перший заступник директора НАБУ Гізо Углава через помічницю погоджував проект підозри Роману Насірову з колегами з посольства США. І до речі, арешт, як і сам проект, супроводжувався і курувався керівником посольства Джоном Кенном", — заявив політик.

Народний депутат України Андрій Деркач, оприлюднив документи, з яких зрозуміло, що перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава упродовж декількох років надавав посольству США у Києві інформацію, яка могла негативно вплинути на хід подій в Україні і США.  

Крім цього нардеп розповів про тиск на НАБУ у зв’язку із справою компанії Burisma.

"Шокін неодноразово звертався до директора НАБУ Ситника у рамках кримінального виробництва по Burisma, але постійно отримував формальні відписки. Вони є у матеріалах цих 6 кримінальних справ по компанії Burisma. Це викликало неприкрите роздратування Джо Байдена і його п’ятий за два роки візит до Києва, 7-8 грудня 2015 року, був присвячений вирішенню питання відставки Віктора Шокіна через справи Злочевського і Burisma", — додав Деркач.

Заява нардепа про ймовірний вплив посольства США на НАБУ не залишилась без уваги.

 "Кожен керівник правоохоронного органу, і я особисто маю позицію, що ми повинні говорити фактами. Не було звернень до ДБР з приводу надання оцінки тому чи іншому факту, які ви щойно озвучили. Тому нажаль я не можу надати повну відповідь на ваше запитання", — прокоментував заяву Деркача директор ДБР Роман Труба.

Раніше "Коментарі" писали, що компанія "Юнісон груп" звернулася в ДБР і НАБУ з приводу змови у військовій прокуратурі часів Матіоса. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!