Головна Новини Політика зовнішня політика Трамп різко розкритикував Ердогана за вторгнення в Сирію
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп різко розкритикував Ердогана за вторгнення в Сирію

Президент США позначив, що буде уважно стежити за конфліктом двох країн

9 жовтня 2019, 21:35 comments2645
Поділіться публікацією:
Трамп різко розкритикував Ердогана за вторгнення в Сирію

Глава Білого Дому США Дональд Трамп різко засудив ракетну атаку з боку Туреччини в бік Сирії в рамках т.зв. операції "Джерело миру". Про це передає "Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерела з Вашингтона.

"Цього ранку Туреччина, яка є членом НАТО, вторглася до Сирії. США не схвалюють цю атаку і дали ясно зрозуміти Туреччини, що ця операція — погана ідея", — зазначено в публічній заяві Трампа.

Американський лідер відзначив, що США продовжать ретельно стежити за розвитком ситуації.

Трамп також зазначив, що американських військових в зоні проведення турецької операції — немає, і підкреслив, що завжди виступав проти "нескінченних, безглуздих воєн".

"Туреччина зобов'язалася захищати мирних громадян, релігійні меншини, а також, щоб не сталося гуманітарної кризи. І ми будемо робити так, щоб вони дотримувалися даних зобов'язань", — додав Трамп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомив, що Сирія вже відреагувала на ракетну атаку з боку Анкари і направила 6 ракет "земля-повітря" на територію Туреччини.

В операції "Джерело миру" задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Згідно з планом, основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!