Головна Новини Політика зовнішня політика Політв'язень Шумков оголосив голодування в російській в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Політв'язень Шумков оголосив голодування в російській в'язниці

Політв'язень переконаний, що РФ шантажує Україну

16 жовтня 2019, 05:25 comments1749
Поділіться публікацією:
Політв'язень Шумков оголосив голодування в російській в'язниці

Український політв'язень Олександр Шумков оголосив голодування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила тітка політв'язня Людмила Шумкова.

Крім того, в'язень звернувся до України через лист. Шумков переконаний, що РФ шантажує українську сторону, пов'язуючи питання обміну політв'язнів з відводом військ і внесенням змін до Конституції України.

Він також згадав, що неодноразово направляв скарги про умови, в яких утримують українців у російських в'язницях. Однак, на його повідомлення, з його слів, ніхто не реагує.

"Я вже 2 листа відправив, перше ще влітку. Реакції нуль. Продовжують тільки акти виписувати (адміністрація колонії кожен день складає на нього акти щодо відмови прибирати в прогулянковому дворі). У зв'язку з усім цим я прийняв рішення з завтрашнього дня розпочати голодування з вимогою припинити шантаж з використанням нас — в'язнів на переговорах в Мінському та нормандському форматі", — написав Шумков.

Крім того, він закликав інших українських політв'язнів підтримати його. Згідно з повідомленням, українці перебувають у таких же умовах, що і вихідці з північного Кавказу, засуджені за тероризм і релігійні переконання.

Нагадаємо, Шумков зник у вересні 2017 року, його визнали причетним до діяльності екстремістської організації, пов'язуючи його перебування у лавах "Правого сектора". Крім того, російські силовики заявили, що українець переховувався в РФ від кримінального переслідування в Україні. Сам українець свою провину заперечує.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо місцезнаходження політв'язнів Дудки і Бессарабова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!