Головна Новини Політика зовнішня політика В НБУ заспокоїли українців: МВФ не вимагає підвищення ціни на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

В НБУ заспокоїли українців: МВФ не вимагає підвищення ціни на газ

Смолій розповів про що йшла мова на переговорах з МВФ

18 жовтня 2019, 07:35 comments2532
Поділіться публікацією:
В НБУ заспокоїли українців: МВФ не вимагає підвищення ціни на газ

Під час переговорів української делегації з МВФ не фігурували питання про підвищення ціни на газ для населення України, також не згадувалася ситуація з ПриватБанком. Про це розповів глава НБУ Яків Смолій.

Чиновник зазначив, що українська сторона провела зустрічі з заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном, а також головою місії МВФ в Україні Роном ван Рооденом.

Головними питаннями, які піднімалися на зустрічі були − прийняття низки законопроектів, які були попередньо обговорені, включаючи відновлення відповідальності за незаконне збагачення, бюджет 2020 року, питання ринку землі.

"Питання ціни на газ не варто тому, що уряд затвердив свій час постанову, якою регулюються тарифи. Також нинішня ситуація на світовому ринку досить сприятлива, ціни на газ знизилися, тому про підвищення ми поки не говоримо", — сказала Смолій.

Крім того, глава Нацбанку відзначив, що на переговорах не стоїть питання Приватбанку.

"Воно (питання) взагалі вимагає вирішення, адже в 2016 році націоналізація була проведена відповідно до закону і сьогодні чинне законодавство не передбачає повернення банку колишнім акціонерам", − зазначив він.

За його словами, НБУ та уряд роблять все для того, щоб зберегти Приватбанк в тому стані, в якому він знаходиться зараз і чекають на засідання суду.

Раніше видання "Коментарі" писало, що представники Російської Федерації під час тристоронніх переговорів щодо транзиту газу в Брюсселі оголосили про готовність укласти транзитний контракт з Україною за нормами Євросоюзу.

За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, Росія пропонує продовжити угоду на транзит газу через Україну на нетривалий термін у тому випадку, якщо не будуть впроваджені нові вимоги Євросоюзу. На вчорашній зустрічі конкретні обсяги не обговорювалися, були порушені тільки правові питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!