НАТО направить в Україну оціночну місію

Делегація Альянсу займеться експертизою українських реформ

Оціночна місія Північноатлантичного альянсу прибуде в Україну через кілька тижнів. З такою заявою виступив глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков.

Місію спрямують з штаб-квартири Альянсу в Брюсселі. Згідно з інформацією представника НАТО, члени делегації проведуть експертизу українських реформ і підготують рекомендації для подальшої співпраці. Співробітники місії проведуть низку зустрічей з українськими чиновниками з питань розвитку відносин України з НАТО.

"Ми очікуємо оціночну місію НАТО, яка приїде на Україну через кілька тижнів для того, щоб вона змогла дати найкращі поради й експертизу з урахуванням наступної річної національної програми на 2020 рік", - сказав Винників.

Співробітник військового блоку також повідомив, що в НАТО вивчать законопроект, що передбачає реформування Служби безпеки України. Зокрема, Вінніков зазначив, що реформа повинна передбачати позбавлення спецслужби функцій, які їй не властиві.

Як повідомляв портал "Коментарі", в НАТО створений кризовий штаб по оцінці турецької операції під назвою "Джерело світу" в Сирії.