Головна Новини Політика зовнішня політика Коломойський погрожує Порошенку розбором минулого і судами
commentss НОВИНИ Всі новини

Коломойський погрожує Порошенку розбором минулого і судами

За словами олігарха, експрезидент пов'язаний з «Вінницяобленерго»

22 жовтня 2019, 17:18 comments5908
Поділіться публікацією:
Коломойський погрожує Порошенку розбором минулого і судами

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що колишній президент Петро Порошенко не повинен занадто критично висловлюватися про телеканал "1+1", оскільки це може мати наслідки, повідомляє "Українська правда".

"Петру Олексійовичу треба дуже обережно висловлюватися на адресу "1+1" і бажано Коломойського, бо ми з ним почнемо розбирати все його героїчне минуле за 5 років", — сказав бізнесмен.

За словами Коломойського, в кінці 2014 року або на початку 2015 року відбувся конкурс з продажу державного пакета акцій (25%) "Вінницяобленерго". У конкурсі брала участь компанія, що належить олігарху.

"(Компанія) торгувалася, то Порошенко особисто мені обурювався, що "нафіга ти пішов на цей конкурс, підняв мені ціну" тощо. Особисто зізнався, що це його акції. І що з-за того, що пішла якась компанія, пов'язана зі мною, він обурювався, тому що довелося зробити зайвих два-три кроки і більше заплатити", — пояснив олігарх.

Коломойський додав, що Порошенко, будучи президентом, був нібито незадоволений ситуацією, що склалася.

"Тому коли він каже, що не має до цього ніякого відношення…ця компанія ("Енера Вінниця"– ред.)  – це 100 відсотків його дочірнє підприємство, яке належить "Вінницяобленерго" чи тим, же акціонерам, яким належить "Вінницяобленерго". І він має пряме відношення до підвищення тарифів", — стверджує олігарх.

Коломойський також заявив, що у 2013-2014 роках Порошенко за свого президентства дав у борг бізнесменові Костянтину Григоришину 50 млн дол. США. В якості застави Порошенко взяв акції "Вінницяобленерго". Гроші були переведені через офшорні рахунки.

За словами олігарха, Григоришин так і не повернув борг Порошенку. Але він не знає, кому в даний час належать акції "Вінницяобленерго" які були заставою.

Крім того, олігарх попередив про майбутні цивільны процеси в судах проти Порошенка.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше Ігор Коломойський заявив, що у захваті від номера "Кварталу 95" про підпал будинку ексглави Національного банку Валерії Гонтарєвої.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!