Головна Новини Політика зовнішня політика Трамп хотів публічної заяви Зеленського щодо справи Байдена, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп хотів публічної заяви Зеленського щодо справи Байдена, - ЗМІ

Президент США наполягав, щоб Зеленскький публічно заявив про відкриття розслідування проти Байденів

23 жовтня 2019, 19:25 comments1413
Поділіться публікацією:
Трамп хотів публічної заяви Зеленського щодо справи Байдена, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп хотів, щоб його український колега Володимир Зеленський виступив із публічною заявою перед пресою про початок розслідування щодо родини Байденів. Про це заявив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє Washington Examiner.

За словами Тейлора, Трамп наполягав, щоб Зеленський публічно заявив, що відкриває розслідування проти Байденів, а також щодо втручання у президентські вибори 2016 року. Це повідомлення українській владі передав посол США в ЄС Гордон Сондланд.

"Посол Сондланд сказав, що розмовляв із президентом Зеленським та Єрмаком, і сказав їм — хоч це і не було quid pro quo (послуга за послугу — ред.): якщо президент Зеленський не роз’яснить усе публічно, то ми опинимося "у глухому куті".

"Як я зрозумів, "глухий кут" означає, що Україна не отримає такої потрібної військової допомоги. Посол Сондленд заявив, що ця розмова завершилася тим, що президент Зеленський погодився зробити публічну заяву в інтерв'ю CNN", — зазначив Тейлор.

Наголошується, що через три дні Тейлор дізнався, що військову допомогу Україні було затверджено, хоча Зеленський на той момент ще не виконав своєї обіцянки зробити публічну заяву CNN.

"У той час я побоювався, що, оскільки посол Сондленд сказав мені, що президент Зеленський уже погодився дати інтерв'ю CNN, Зеленський зробить заяву щодо "розслідування", яке вплинуло б на внутрішню політику США", — сказав Тейлор.

Тейлор підкреслив "високу стратегічну цінність двопартійної підтримки" у розмові з радником Зеленського Андрієм Єрмаком. Він засвідчив, що міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запевнив його 12 вересня, що інтерв'ю Зеленського для CNN не відбудеться.

"Я помітив під час зустрічі вранці 13 вересня в офісі президента Зеленського, що Єрмак виглядав незручно у відповідь на питання (про інтерв’ю CNN, — ред.). Я знову попросив Данилюка підтвердити, що інтерв'ю CNN не буде, що він і зробив", — сказав Тейлор.

Як повідомляло видання "Коментарі", на закритих слуханнях Палати представників надавав свідчення постійний представник Європейського союзу в США Гордон Сондленд в рамках розслідування через початок процедури імпічменту глави Білого Дому Дональда Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!