Головна Новини Політика зовнішня політика Без сильного партнера Україна не зможе розвивати оборонний потенціал, – експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Без сильного партнера Україна не зможе розвивати оборонний потенціал, – експерт

Сергій Згурець розповів, що стоїть на шляху ефективного військово-технічного співробітництва України зі США

24 жовтня 2019, 20:56 comments1705
Поділіться публікацією:
Без сильного партнера Україна не зможе розвивати оборонний потенціал, – експерт

Україна сьогодні не використовує потенціал у сфері військово-технічного співробітництва зі США, а хаотичні домовленості між країнами іноді грають в мінус Києву. Про це на круглому столі "Україна: статус основного союзника США. Можливості для військово-технічного співробітництва і розвитку оборонного потенціалу" заявив член правління Українського інституту досліджень безпеки Сергій Згурець, передає кореспондент порталу "Коментарі".

"Ми деколи не використовуємо потенціал роботи зі США у розрізі конкретних технологій. Ми говорили щодо безпілотної тематики. Нам не вистачає комплектуючих. Ці компоненти ми закуповуємо у США, але робимо це не системно, іноді порушуючи домовленості. У зв'язку з цим нас часто не сприймають, як серйозних партнерів", – говорить Згурець.

За словами експерта, Україна повинна якомога швидше збудувати стратегію ефективного співробітництва зі США або іншою країною, адже без партнера держава ніяк не зможе розвивати оборонний потенціал.

"Україні потрібно визначатися зі стратегічним партнером в оборонно-технічній сфері, тому що самостійно Україна не зробить технічний прорив, незважаючи на всі наші амбіції", – додає Згурець.

Раніше "Коментарі" писали, що експерт заявив, що Україні необхідно чітко визначитися з пріоритетами у зовнішній політиці і грамотно вибудовувати відносини з головним стратегічним партнером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!