Головна Новини Політика зовнішня політика Названа дата нових переговорів України і Росії щодо газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа дата нових переговорів України і Росії щодо газу

На зустрічі будуть представники "Нафтогазу України" і "Газпрому"

26 жовтня 2019, 11:37 comments1955
Поділіться публікацією:
Названа дата нових переговорів України і Росії щодо газу

У Брюсселі в понеділок відбудеться четвертий раунд тристоронніх переговорів між Росією та Україною щодо транзиту газу. Про це повідомляє прес-служба Європейської комісії.

До початку зустрічі пройдуть переговори за участю віце-президента Енергетичного союзу ЄС Мароша Шефчовича з делегацією України та делегацією Росії.

На цій зустрічі також будуть представники "Нафтогазу України" і російського "Газпрому".

Переговори будуть присвячені питанням відображення енергетичних правил Євросоюзу в майбутній рамковій угоді, термінів майбутнього контракту, обсягів і тарифів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Україна, Європейська комісія і Росія провели технічні консультації у рамках підготовки до наступного етапу тристоронніх газових переговорів щодо транзиту російського газу через територію нашої країни в наступному році.

Під час зустрічі сторони оцінили прогрес України в імплементації норм європейського законодавства. Також обговорили створення незалежного оператора ГТС. Обговорили і договір про взаємодію між ГТС України і Росії на стандартних європейських умовах.

Раніше видання "Коментарі" писало, що представники Російської Федерації під час тристоронніх переговорів щодо транзиту газу в Брюсселі оголосили про готовність укласти транзитний контракт з Україною за нормами Євросоюзу.

За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, Росія пропонує продовжити угоду на транзит газу через Україну на нетривалий термін у тому випадку, якщо не будуть впроваджені нові вимоги Євросоюзу. На вчорашній зустрічі конкретні обсяги не обговорювалися, були порушені тільки правові питання.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!