"Нафтогаз" готує новий позов проти "Газпрому"

Тристоронні переговори не дали ніяких результатів

Українська сторона готує новий судовий позов до "Газпрому". Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав виконавчий директор української компанії Юрій Вітренко.

"Домовленостей немає. Але я не втрачав часу, тому що був зайнятий роботою над новими позовними вимогами до "Газпрому" в новому арбітражному процесі", – написав політик.

розчарований результатами переговорів, які відбулися в Брюсселі між Росією, Україною і Єврокомісією щодо долі транзиту російського газу через нашу країну.

Нагадаємо, новий контракт по транзиту газу з Росії в Європу через територію України повинен бути довгостроковим і передбачати значний обсяг газу. Зазначається, що це спільна позиція України та Єврокомісії. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Представники України відзначають, що під час переговорів російська сторона намагалася знову обговорити тему Стокгольмського арбітражу. У той же час, в "Нафтогазі" запевняють, що ніяких відкритих пропозицій від Газпрому не отримували.

Раніше "Коментарі" писали про позиції російської сторони за підсумками тристоронніх газових переговорів, які відбулися 28 жовтня 2019 року.