Головна Новини Політика зовнішня політика Богдан пояснив, на кого розрахована «формула Штайнмаєра»
commentss НОВИНИ Всі новини

Богдан пояснив, на кого розрахована «формула Штайнмаєра»

Кремлю доведеться відповісти на позицію України, - Богдан

29 жовтня 2019, 12:46 comments2345
Поділіться публікацією:
Богдан пояснив, на кого розрахована «формула Штайнмаєра»

Глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що готовність України до реалізації "формули Штайнмаєра" розрахована на міжнародне співтовариство, так і на Росію, повідомляє "Українська правда".

"З "формулою Штайнмаєра" є рух до миру – ми демонструємо його публічно: і для України, і для зовнішнього світу. І протилежній стороні, Росії, потрібно якось відповідати, тому що позиція "я нічого не чую, я нічого не бачу" не сприймається середовищем навіть усередині Росії. І взагалі треба розуміти, що наші активні дії, наша миролюбна позиція розрахована не тільки на міжнародне середовище. Вона розрахована на громадян Росії", — пояснив глава ОП.

Богдан також зауважив, що необхідно враховувати і негативні настрої по відношенню до України в російському суспільстві.

"Вони через свої засоби масової інформації накручені дуже вороже до України, вони вважають нас якоюсь негативною нацією, націоналістами. І в позиції, коли ми відкриті, ми хочемо і йдемо назустріч, а Росія, керівництво Росії впирається, і аргументації, чому це відбувається, немає – з тої сторони вже почнуться питання: а чому ми ведемо себе неадекватно?", — переконаний чиновник.

На думку Богдана, агресія Росії проти України схожа з військовими діями СРСР в Афганістані.

"Здавалося б дрібниця, але ж Афганістан закінчився не тільки тому, що були проблеми на міжнародному рівні, а тому що всередині СРСР почалося дуже багато рухів суспільних. І керівництво тоді вирішило, що ліпше вивести війська і припинити війну, щоб своє суспільство не будоражити", — пояснив свою позицію Богдан.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", президент Володимир Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "перейдуть жодну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!