Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський попросив не називати жителів Донбасу "сепарами"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський попросив не називати жителів Донбасу "сепарами"

Президент поскаржився, що ЗМІ подають новини про жителів тимчасово окупованих територій переважно в негативному ключі

30 жовтня 2019, 14:52 comments2478
Поділіться публікацією:
Зеленський попросив не називати жителів Донбасу "сепарами"

Глава держави вважає, що в питанні Донбасу і Криму дуже важлива інформаційна і гуманітарна політика. Про це повідомляє Офіс президента.

Президент зазначив, що громадян України з Луганська і Донецька, незалежно від їх ставлення до так званих "ЛНР", "ДНР" – всіх називають "сепарами", однак правильно називати їх "мешканці тимчасово окупованих територій"

Крім того Володимир Зеленський поскаржився на те, що в ЗМІ немає, або майже немає згадки про Крим, а про тих, хто живе на Донбасі йдеться тільки в ключі війни, що ставить на них негативний клеймо.

Нагадаємо, сепарами в 2014-му почали називати переважно жителів Донбасу і Криму, які виходили на мітинги за приєднання до Росії, а пізніше — приєдналися до військових сил бойовиків "Л/ДНР".

Раніше ми писали про те, що ситуації з розведенням сил стабільна, обстрілів не спостерігається. За словами глави держави, Золоте складається з п'яти мікрорайонів, і під контролем знаходиться чотири.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 29 жовтня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що в Золотому почався процес розведення сил. У Штабі ООС повідомили, що дзеркальне розведення почалося в зв'язку з дотриманням режиму "тиші" протягом 7 днів, як передбачають домовленості. Крім того, початок процесу з обох сторін підтвердила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Незабаром і в "ЛНР" підтвердили початок розведення сил.

Експерти оцінили для видання "Коментарі" процес розведення та перспективи розведення сторін у районі Петровського (Донецька область) з подальшим можливим вихідному на зустріч в "нормандському форматі" (Україна, Росія, Німеччина, Франція).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!