Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС викликав посла Чехії через кремлівських «кримських татар»
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС викликав посла Чехії через кремлівських «кримських татар»

Дипломат запевнив, що Прага не визнає анексію Криму

1 листопада 2019, 18:09 comments1464
Поділіться публікацією:
МЗС викликав посла Чехії через кремлівських «кримських татар»

Міністерство закордонних справ України викликало для пояснень посла Чехії Радека Матулу у зв'язку з відвідуванням офіційного свята Чехії представниками проросійської організації з анексованого Криму "Къирим бірлігі", повідомляє "Укрінформ".

"31 жовтня до МЗС України було запрошено посла Чеської Республіки в Україні Радека Матулу. Чеському дипломату було висловлено рішучий протест у зв’язку із відвіданням 30 жовтня керівником псевдотатарської проросійської громадської організації "Кирим бірлігі" прийняття з нагоди Національного свята Чеської Республіки та подальших публікацій даної організації на власному сайті і мережі Facebook", — сказала прес-секретар МЗС Катерина Зеленко.

За словами речника зовнішньополітичного відомства, посол Чехії спростував інформацію організації "Къирим бірлігі".

"Також дипломатом було підкреслено, що представники "Кирим біргілі" не були запрошені на офіційну частину прийняття та не мали жодного контакту з Президентом Чеської Республіки", — підкреслила Зеленко.

Представник МЗС додала, що дипломат запевнив у незмінності позиції Чехії щодо невизнання анексії Криму і засудження агресії Росії на Донбасі.

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент Чехії Мілош Земан раніше закликав офіційно визнати Крим частиною Росії. Однак представники вищого керівництва країни це пропозицію не підтримали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!