Головна Новини Політика зовнішня політика Росія поставила ультиматум Києву по газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поставила ультиматум Києву по газу

Російський монополіст "Газпром" не буде поставляти українській стороні газ, поки Київ не відмовиться від виграних справ міжнародних судах

4 листопада 2019, 14:58 comments7478
Поділіться публікацією:
Росія поставила ультиматум Києву по газу

Виконавчий директор "Нафтогазу" зазначив, що Росія відмовляється продавати газ за ціною, встановленою арбітражем, поки не буде відновлений "баланс у відносинах".

Згідно із рішенням Стокгольмського арбітражу, Україна могла купувати в РФ за газ встановлені судом таксами, повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. "Україна постійно спрямовувала заявки на постачання російського газу, але отримувала відмови", — сказав він.

 

Як повідомляло видання "Коментарі", 29 жовтня Брюсселі завершилися тристоронні консультації Росії, ЄС і України за транзиту газу. Російська сторона заявила про готовність працювати за європейським законодавством для транзиту газу через Україну. Технічна угода транзиту газу належить обговорити "Оператору ГТС України" та "Газпрому".

Наступний етап тристоронніх консультацій повинен відбутися наприкінці листопада нинішнього року.

Нагадаємо, новий контракт по транзиту газу з Росії в Європу через територію України повинен бути довгостроковим і передбачати значний обсяг газу. Зазначається, що це спільна позиція України та Єврокомісії. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу". 

Представники України відзначають, що під час переговорів російська сторона намагалася знову обговорити тему Стокгольмського арбітражу. У той же час, в "Нафтогазі" запевняють, що ніяких відкритих пропозицій від Газпрому не отримували.  

Раніше "Коментарі" писали про позиції російської сторони за підсумками тристоронніх газових переговорів, які відбулися 28 жовтня 2019 року.

Також ми писали про те, що президент Росії на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив про те, що Москва готова до конструктивної роботи по транзиту газу через Україну і постачання його в країну, при цьому за більш низькою ціною, ніж отримують споживачі по "помилковому" реверсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!