Головна Новини Політика зовнішня політика Україна хоче змінити Угоду з ЄС, - віце-прем'єр Дмитро Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна хоче змінити Угоду з ЄС, - віце-прем'єр Дмитро Кулеба

В уряді вважають, що Угоду з ЄС необхідно привести до реальності

8 листопада 2019, 12:52 comments2551
Поділіться публікацією:
Україна хоче змінити Угоду з ЄС, - віце-прем'єр Дмитро Кулеба

Україна збирається переглянути Угоду про ассоціацію з Євросоюзом, яку підписала в 2014 році. З такою заявою виступив віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба на конференції "Торгові війни: мистецтво захисту".

Чиновник заявив, що документ, який описує взаємовідносини з ЄС приводять у відповідність до реальності "на рівні нейрохірургії", тобто дуже обережно.

"Ми не хочемо розібрати угоду на деталі, а потім її знову збирати, тому що це надзвичайно складний процес з точки зору політичних ризиків", — підкреслив віце-прем'єр.

Зокрема, серед пропозицій української сторони буде введення доповнень, що стосуються юстиції. Уточненню підлягають питання захисту персональних даних, боротьби з корупцією, перетин кордонів і відмивання грошей. Актуалізація Угоди дозволить спростити вихід на європейський ринок українських виробників.

Необхідно переглянути і економічну складову документа, вважають в уряді. Квоти, що виділяються Євросоюзом для української продукції є недостатніми, і в даний момент торгівля з ЄС гальмується. Відзначається, що з країнами Євросоюзу працюють близько 14 тисяч українських підприємств, більшість з яких представляють аграрний сектор.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна в період з січня по вересень 2019 року збільшила експорт аграрної продукції на 22% — до 15,6 млрд дол. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!