Головна Новини Політика зовнішня політика Україна та Росія прийшли до консенсусу з рибальства в Азовському морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Росія прийшли до консенсусу з рибальства в Азовському морі

Україна і Росія вирішили більшість суперечливих питань щодо рибальства, але проблеми залишилися

19 листопада 2019, 11:05 comments1870
Поділіться публікацією:
Україна та Росія прийшли до консенсусу з рибальства в Азовському морі

Україна і Росія прийшли до консенсусу щодо підписання протоколу про квоти на вилов риби в Азовському морі. Про це повідомив заступник голови Федерального агентства по рибальству Василь Соколов, пише "RT".

За його словами, сторони врегулювали більшість питань, проте деякі проблеми залишилися. У числі проблемних — зниження запасів хамси та екологічні питання. Зазначимо, що такий протокол підписується між Києвом і Москвою щорічно, підписання відбувається зазвичай на території кожної із сторін по черзі. В цьому році документ повинен був підписуватися на російській території, але Україні вирішила зробити за допомогою відеоконференції.

Нагадаємо, що в 1989 році українські моряки виловили 1,1 млн тонн риби, а у 2018-му — лише 61,5 тис. тонн, тобто показник скоротився у 18 разів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за минулий період 2019 року Україна експортувала на світовий ринок понад 150 тонн свіжої риби на загальну суму 366 тисяч доларів. Як стало відомо, українська риба найбільш високим попитом користується серед таких країн, як Ірак і Туреччина. До Туреччини було експортовано 39 тонн риби на 168 тисяч доларів, в Ірак – 109 тонн на 185 тисяч доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!