Головна Новини Політика зовнішня політика Україна посилить взаємодію з Вишеградською групою, - Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна посилить взаємодію з Вишеградською групою, - Зеленський

Представник чеського уряду вперше за 11 років відвідав Україну

19 листопада 2019, 15:50 comments1572
Поділіться публікацією:
Україна посилить взаємодію з Вишеградською групою, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна планує посилити взаємодію з країнами "Вишеградської четвірки"(В4) — Польщею, Чехією, Угорщиною та Словаччиною. Про це повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Про посилення взаємодії між нашою країною та Вишеградською групою домовились сьогодні у столиці український президент та прем’єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш. Як заявив Зеленський, практика інтеграції країн В4 до Європейського союзу є для України дуже корисною. Президент зазначив, що зараз триває робота над відновленням політичного діалогу між нашою державою та Чеською Республікою на найвищому та міжурядовому рівнях.

Повідомляється, що прем’єр-міністр Чехії вперше приїхав за 11 років до України. За словами Зеленського, цей факт свідчить про підвищення рівня взаємин держав. Переговори він назвав широкими, предметними, насиченими, що, за думкою глави держави, говорить про потужний потенціал співпраці між Україною та Чехією.

Зокрема на зустрічі йшлось про закінчення війни, підготовку до саміту у Нормандському форматі, а також Зеленський подякував Бабішу за фінансову підтримку. Наприклад, за допомогу університетам, які були вимушені "переїхати" через події на Сході нашої країни.

У свою чергу, чеський прем’єр-міністр запросив Зеленського на зустріч Вишеградської групи до Праги. Як сказав Бабіш, вони будуть вдячні, якщо український президент відвідає Прагу під час голосування у В4. Зазначимо, що Бабіш висловив підтримку щодо територіальної цілісності та суверенітету нашої держави в міжнародно затверджених кордонах. Також він сподівається, що саміт у Нормандському форматі буде результативним.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що президент України заявив про серйозну підготовку до саміту та запитає Росію про конкретні терміни повернення територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!