Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС назвали умову, за якої Україна може вимагати компенсацій від РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС назвали умову, за якої Україна може вимагати компенсацій від РФ

Заступник голови МЗС сподівається, що російсько-американські відносини погіршаться

20 листопада 2019, 11:48 comments2434
Поділіться публікацією:
У МЗС назвали умову, за якої Україна може вимагати компенсацій від РФ

Україна зможе вимагати від Росії компенсацію, якщо Росія програє Міжнародний суд ООН. Про це заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в інтерв'ю "Телеканалу 24".

За словами дипломата, Міжнародний суд, імовірно, почне розгляд позову України до Росії у 2022 році.

"Звичайно, що ми не знаємо, де буде Росія у 2022 році, а де будемо ми, і що буде у світі. Але після рішення суду того ми ще можемо (я думаю, що і маємо) поставити запитання щодо компенсації за збитки у зв’язку з фінансуванням Росією тероризму на території України. Це питання ставиться після того, як встановлюються факти і визнаються дії порушення", — сказала вона.

Заступник міністра зазначила, що Росія буде наполягати на тому, що на Донбасі відбувається громадянський конфлікт.

"Але, все рівно, їм треба буде наводити факти. Наприклад, щодо 53-ї бригади, яка завезла БУК. Як вони розслідували це завезення БУКу в Україну, що вони зробили. Більше того, вони мають нам надати інформацію в своєму меморандумі, як вони розслідували заклики до фінансування, які були зроблені Зюгановим, Жириновським. Як вони розслідували і притягали до відповідальності їх. Як вони розслідували роль Шойгу в постачанні зброї в Україну", — пояснила вона.

Зеркаль також нагадала, що в Конгресі США є кілька законопроектів щодо визнання Росії країною, яка фінансує тероризм. За її словами, позитивне рішення автоматично спричинить за собою заборону на будь-які бізнес-відносини між державами, у тому числі торгівлі.

Заступник голови МЗС також додала, що компенсації будуть стосуватися і расової дискримінації в Криму.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше Олена Зеркаль заявила, що Міжнародний суд ООН приступить до розгляду по суті позову України проти Росії щодо порушення Конвенцій про фінансування тероризму та ліквідації всіх форм расової дискримінації у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!