Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський сказав, що запропонує Путіну на «нормандських» переговорах
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський сказав, що запропонує Путіну на «нормандських» переговорах

Президент також має намір підняти питання контролю над кордоном з Росією

20 листопада 2019, 17:02 comments6375
Поділіться публікацією:
Зеленський сказав, що запропонує Путіну на «нормандських» переговорах

Президент Володимир Зеленський заявив, що обговорить на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" питання виборів на окупованій території Донецької і Луганської областей. Про це він сказав під час візиту до Станиці Луганської, передає прес-служба глави держави.

"Можливість проведення місцевих виборів уже на території України, а не на тимчасово окупованій території України. Найголовніше питання", — заявив президент.

За словами Зеленського, також буде обговорюватися питання обміну полоненими. Він заявив, що буде вимагати складання повного списку незаконно утримуваних осіб з конкретними датами обміну.

Крім того, глава держави має намір підняти питання про численні перемир'я, яких дотримуються тільки перші два-три дні.

"Досі в Мінську на багатьох зустрічах ніхто не говорив, а що буде, якщо домовилися про припинення вогню, а вогонь знову почався. Я хотів би теж про це говорити – і мати результат", — сказав він.

Також Зеленський має намір підняти питання контролю над кордоном з Росією.

Глава держави додав, що виконав домовленості, "щоб розблокувати формат нормандської зустрічі", зокрема, в питанні відведення військ.

агато ділянок, які дуже складні для обговорення розведення, тому зараз про це не говоримо – ми будемо говорити на зустрічі", — розповів він.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше стало відомо, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" пройде у Парижі 9 грудня. У Росії підтвердили дату і свою участь в переговорах.

На майбутній зустрічі українська сторона хоче домовитися про обмін утримуваними особами. Президент Володимир Зеленський розраховує, що в ході цієї зустрічі Україна зможе вирішити питання безпеки і відкриє шлях до остаточного вирішення проблем на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!