Головна Новини Політика зовнішня політика "Україна проти Росії": сьогодні в Гаазі вирішать долю захоплених кораблів та екіпажу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Україна проти Росії": сьогодні в Гаазі вирішать долю захоплених кораблів та екіпажу

Арбітражний трибунал у справі "Україна проти Росії" в Гаазі затвердить основи транспарентності

22 листопада 2019, 10:56 comments1946
Поділіться публікацією:
"Україна проти Росії": сьогодні в Гаазі вирішать долю захоплених кораблів та екіпажу

Сьогодні, 22 листопада, в Гаазі (Нідерланди) Арбітражний трибунал винесе перше рішення у справі "Україна проти Росії". Про це повідомила заступник глави Міністерства закордонних справ, агент України у цій справі Олена Зеркаль.

Нагадаємо, що в Гаазі розглядають справу про порушення РФ Конвенції ООН з морського права — імунітету трьох українських військово-морських кораблів "Бердянська", "Нікополю", "Яни Капу" та їхніх екіпажів у складі 24 моряків. Вчора, 21 листопада, відбулися перші процедурні слухання у цій справі.

Враховуючи підсумки вчорашніх слухань, за словами Зеркаль, 22 листопада Гаазький трибунал визначить правила подальшої своєї діяльності і дасть назву справі. А також затвердить основи транспарентності. Мова йде про те, що на арбітражному майданчику вирішать, чи матиме громадськість  доступ до матеріалів провадження і чи будуть проводитися онлайн-трансляції засідань.

Зеркаль зазначила, що українська сторона покладається на мудрість і прогресивність членів Арбітражу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про підсумки слухань за 21 листопада: у справі "Україна проти Росії" наша сторона вимагала термінового розслідування, а РФ – намагалися зробити процес максимально закритим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!