Головна Новини Політика зовнішня політика Опубліковано закон про незаконне збагачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Опубліковано закон про незаконне збагачення

Закон вводить кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

27 листопада 2019, 08:56 comments1858
Поділіться публікацією:
Опубліковано закон про незаконне збагачення

Сьогодні в парламентській газеті "Голос України" був опублікований президентський закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про конфіскацію незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів".

Закон повинен буде відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а також передбачає введення інституту стягнення в дохід держави необґрунтованих активів. Зазначимо, що закон доповнює Кримінальний кодекс положеннями, які встановлюють кримінальну відповідальність за придбання чиновником активів, вартість яких перевищує 6,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян його законні доходи.

За придбання таких активів можуть посадити у в'язницю на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Крім того, запроваджується механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи з одного мільйона гривень.

Як повідомляло видання "Коментарі", 25 листопада глава держави Володимир Зеленський підписав цей проект закону.

Зазначимо, що за основу і в першому читанні даний законопроект був прийнятий 11 вересня. Тоді його підтримали 316 нардепів. Як повідомляв портал "Коментарі", від "Слуги народу" "за" проголосували 237 народних депутатів, від "Європейської солідарності" — 0, від "Голосу" — 20, від "Батьківщини" — 14, від "Опозиційної платформи — За життя" – 24, від групи "За майбутнє "- 2, від позафракційних — 19.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!