Головна Новини Політика зовнішня політика Макрон: "Нам потрібен діалог з Росією"
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон: "Нам потрібен діалог з Росією"

Президент Франції переконаний, що тільки налагодження контактів з Росією забезпечить Європі безпеку

28 листопада 2019, 17:18 comments2825
Поділіться публікацією:
Макрон: "Нам потрібен діалог з Росією"

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що виступає за розвиток діалогу з Російською Федерацією, щоб не погіршити ситуацію в Україні, а також в інших європейських регіонах Про це передає видання "УНІАН", посилаючись на його звернення в ході прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Так, французький лідер вважає, що розвиток діалогу з РФ не є "сигналом слабкості або наївності", як вважають його противники.

"Наш Альянс має історію і географію. І з цієї причини ми повинні в значній мірі обміркувати, які наші відносини з Росією, бо Росія, безсумнівно, географічно знаходиться в Європі. Враховуючи сказане, я серйозно поважаю стурбованість інтересів безпеки всіх наших європейських партнерів" , — заявив Макрон.

У цьому зв'язку президент Франції нагадав про чітке зобов'язання НАТО щодо політики стримування і оборони в Балтійських країнах та в регіоні Чорного моря.

"Ми всі завжди будемо дуже вимогливими і жорсткими в питанні безпеки нашого суверенітету і наших стратегічних партнерів", — зазначив він.

Також Еммануель Макрон підкреслив, що разом з канцлером ФРН Ангелою Меркель вони готуються до проведення нормандського саміту, який відбудеться 9 грудня.

"Ми маємо намір обговорити з президентами Росії і України подальшу реалізацію Мінських угод", — підкреслив президент Франції.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Євросоюз висловив надію на те, що найближча зустріч лідерів "нормандської четвірки" (Зеленський, Меркель, Макрон і Путін, — прим. ред) забезпечить прогрес у вирішенні військового протистояння на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!