Головна Новини Політика зовнішня політика Рада звільнила директора ДБР Трубу
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада звільнила директора ДБР Трубу

Нового директора ДБР тепер визначатиме конкурсна комісія

3 грудня 2019, 12:49 comments2477
Поділіться публікацією:
Рада звільнила директора ДБР Трубу

Народні обранці сьогодні проголосували за припинення повноважень директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Дане рішення підтримали 250 нардепів, пише "Ліга".

Зазначимо, що повноваження Труби припиняться після вступу в силу закону про реформу ДБР, крім того припиняться повноваження його першого заступника.

Згідно з ухваленим рішенням протягом 5 днів голова держави повинен буде призначити в.о. директора ДБР, у свою чергу парламент протягом 30 днів повинен буде визначитися зі своїми представниками в конкурсної комісії, яка проведе відбір на посаду директора ДБР.

Також народні обранці узгодили склад конкурсної комісії, яка буде обирати нового керівника ДБР: три члени від Верховної Ради, три члени від президента і три члена від уряду, при цьому квота Кабміну буде делегована міжнародними організаціями.

Нагадаємо, 3 грудня народні депутати 250-ма голосами прийняли законопроект №2116 про реформу Державного бюро розслідувань який передбачає перезавантаження керівництва органу.

Як повідомляло видання "Коментарі", 3 грудня НАБУ проводило обшуки в зв'язку з можливими зловживаннями в Державне бюро розслідувань. Повідомлялося, що обшуки проводилися за місцем роботи і проживання колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербини. Мова йде про можливе одержання неправомірної вигоди в розмірі $150 тис., половину з яких Щербина нібито отримав за закриття розслідуваної територіальним управлінням ДБР в столиці кримінального провадження щодо комерційного підприємства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!