Головна Новини Політика зовнішня політика Зе-Time: експерти пояснили появу Зеленського на обкладинці культового журналу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зе-Time: експерти пояснили появу Зеленського на обкладинці культового журналу

На думку експертів, Зеленський на обкладинці Time з'явився не завдяки досягненням

6 грудня 2019, 13:24 comments2288
Поділіться публікацією:
Зе-Time: експерти пояснили появу Зеленського на обкладинці культового журналу

Видання Time у грудні присвятить головну статтю номери президентові України Володимиру Зеленському. Номер із Зеленським на обкладинці вийде 16 грудня, а стаття під назвою The Man in the Middle (з англ. "Людина посередині") розповість про знаходження Зеленського між Путіним і Трампом (при цьому автор статті Симон Шустер розповів, що в самому матеріалі мова йде про скандал навколо президента США, ролі українського лідера та його найближчого оточення).

Експерти оцінили для видання "Коментарі" попадання Зеленського на обкладинку Time, зокрема, які з цього можна зробити висновки і можна отримати вигоду.

Великий аванс

Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала нагадав відомий вислів: будь-яке згадування політика, якщо це не некролог, це — реклама.

"Так що майбутнє поява Зеленського на обкладинці Time – це дуже добре. Для нього. Ділова еліта світу зможе прочитати цей матеріал. Це – супер. Але це – не заслуга Зеленського, — підкреслює Бала. – Він не потрапив на обкладинку Time за якісь значні досягнення, як ті, кого називали "людьми року" або визнавали кращими фахівцями у тій чи іншій сфері. Зеленський просто став об'єктом міжпартійних взаємин усередині США".

Також експерт зазначив, що світ уважно стежить за діями Путіна, які розхитують не тільки Україну, але й інші країни.

"Так що правильно написано, що Зеленський опинився між Путіним і Трампом, — вважає Бала. – З моєї точки зору, такий матеріал про українського президента і Україну — це великий аванс, який можна використовувати як зі знаком плюс, так і зі знаком мінус".

Україна — "цвях" програми

Експерт з міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілія Куса також вважає позитивним для іміджу Зеленського його потрапляння на обкладинку Time.

"До нього ніхто з українських політиків, і наскільки я знаю, взагалі з українців, туди не потрапляв. Але якщо для іміджу Зеленського це – позитив, то з точки зору репутації України — я не впевнений, — каже експерт. — Сам матеріал, як вже відомо, стосується ролі України в скандалі навколо США і процедури імпічменту Трампа. І ми там — ""цвях" програми", оскільки за нашої безпосередньої участі спалахнув скандал".

Куса підкреслює, що завдяки цій статті про Україну дізнається більше людей. Але фігурувати наша країна буде в негативному світлі.

"До цього варто ставитися як до низки інших матеріалів, які зараз публікуються у зарубіжних ЗМІ про Україну в контексті скандалу з імпічментом президента США. Вони є негативними для нашої репутації", — резюмує експерт УИБ.

Не відіб'ється на рейтингу

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко упевнений, що Зеленський потрапив на обкладинку Time виключно через те, що Україна опинилася в центрі внутрішньоамериканського скандалу.

"І про Україну, і про Зеленського в Штатах говорять виключно у сенсі того, на чиєму боці опиниться внутрішньополітичний м'яч – у республіканців або демократів. І Зеленський на обкладинці Time – це точно не означає, що Україна стала більш субъектна, більш впливова у світі, — наголошує Бондаренко. – Більш того — Зеленський мимоволі опинився на цій обкладинці. Все, що відбувається – виключно американські гри. І на рейтинги Зеленського всередині України ця обкладинка ніяк не вплине".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!