Головна Новини Політика зовнішня політика Генасамблея ООН підтримала резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Генасамблея ООН підтримала резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації

Більшість країн утрималися від голосування за резолюцію про захист прав людини в Криму

18 грудня 2019, 21:19 comments1551
Поділіться публікацією:
Генасамблея ООН підтримала резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації

Генеральна асамблея ООН підтримала проект резолюції про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації, яку внесла українська сторона. Про це повідомили в посольстві України в ООН, пише "Інтерфакс-Україна".

На сторінці посольства у Twitter зазначається, що підтримали резолюцію 65 країн, у той час як проти виступили 23. Зокрема, "за" проголосували країни ЄС, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Швейцарія, Японія, Ізраїль, Молдова, Грузія, Чорногорія, Албанія, Північна Македонія. Проти виступили Росія, Китай, Індія, Білорусь, Сербія, Іран, Казахстан, Киргизстан, Вірменія, КНДР, Венесуела, Сирія. Крім того, ще 83 країни утрималися.

Важливі моменти, про які йде мова в резолюції виділив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

picture

Раніше "Коментарі" писали, що Міністерство закордонних справ України відповіло на резолюцію про неприпустимість мілітаризації анексованого Криму, яку Генасамблея ООН схвалила 9 грудня. Зокрема зазначили, що Резолюція ООН про демілітаризацію Криму – це дуже важлива складова дій України, спрямованих на повернення окупованих територій і відновлення безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!