Головна Новини Політика зовнішня політика У Мінську домовленості по Донбасу завершилися нічим
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінську домовленості по Донбасу завершилися нічим

Розведення сил на Донбасі відкладено до наступного року.

19 грудня 2019, 08:48 comments2169
Поділіться публікацією:
У Мінську домовленості по Донбасу завершилися нічим

18 грудня в Мінську пройшло перше і останнє в цьому році після саміту "нормандської четвірки" засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Про це передає Радіо Свобода.

У Парижі наполягали, що домовленості лідерів України, Росії, Німеччини та Франції щодо обміну полоненими і по черговим ділянкам розведення військ в Донбасі будуть формалізовані у Мінську. Але цього поки не сталося.

Засідання тривало з перервами до 23 години ночі, після обговорення порядку денного в підгрупах і на засіданні самої Тристоронньої контактної групи проводилися окремі зустрічі представників України і Росії Леоніда Кучми і Бориса Гризлова допомогою посла Мартіна Сайдик.

При обговоренні розлучення збройних сил, Росія наполягала на відвід на всій лінії зіткнення, про це, зокрема, заявив російський представник Борис Гризлов, який звинуватив Україну в небажанні піти на цей крок. Київ, у свою чергу, вимагає надання доступу ОБСЄ до всього неконтрольованого ділянці російсько-українського кордону.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на цьому ж з'їзді ТКГ сторони не змогли домовитися про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" до Нового року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!