Головна Новини Політика зовнішня політика Віктор Медведчук посприяв початку міжпарламентського діалогу між Україною і РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук посприяв початку міжпарламентського діалогу між Україною і РФ

Міжпарламентський діалог між Україною і Росією назрівав давно

25 грудня 2019, 13:23 comments1807
Поділіться публікацією:
Віктор Медведчук посприяв початку міжпарламентського діалогу між Україною і РФ

Україна і Росія почнуть міжпарламентський діалог. Про це домовилися голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук і голова Державної Думи РФ В'ячеслав Володін.

Віктор Медведчук, який також очолив у листопаді Міжфракційне депутатське об'єднання "Міжпарламентський діалог в ім'я миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція", зазначає, що подібний діалог назрів давно. За його словами, на сьогоднішній день одним з пріоритетних завдань України є мир на Донбасі. Міжпарламентський діалог у "нормандському форматі" повинен допомогти досягти цієї мети.

picture

Крім того, Медведчук вважає, що в процесі досягнення миру на Донбасі важливу роль відіграє законодавча влада. "Саме парламенти цих країн, на наш погляд, можуть внести свою лепту у виконання Мінських угод, посприяти "нормандському формату" у пошуках та реалізації мирних ініціатив", – зазначив Віктор Медведчук.

Голова політради партії ОПЗЖ також зазначає, що від парламенту в нашій країні залежить багато чого, саме Верховна Рада повинна зайнятися законами, які лежать в основі політичної частини Мінських угод. Зокрема, йдеться про закони про амністію, про особливий статус, зміни у Конституцію, що стосуються особливого статусу, а також закон про вибори.

У той же час Володін заявив, що російська сторона сприятиме реалізації Мінських угод. Віктор Медведчук вважає, що діалог між країнами повинен бути заснований на принципах добросусідства.

picture

Відзначимо, 20 грудня перший заступник голови уряду Російської Федерації, міністр фінансів РФ Антон Силуанов провів зустріч з головою політради партії "Опозиційна платформа – За життя", Віктором Медведчуком. У зустрічі також взяв участь президент РФ Володимир Путін. У бесіді з Віктором Медведчуком російський президент назвав хорошою ідеєю – надати парламентський вимір "нормандському формату" і заявив, що впевнений в позитивній реакції російських парламентаріїв на створення такого міжпарламентського діалогу.

Раніше "Коментарі" писали, що контактна група в Мінську щодо ситуації на Донбасі змогла прийти до угоди для обміну військовополоненими до кінця року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!