Головна Новини Політика зовнішня політика У США зробили прогноз щодо термінів виведення військ РФ з Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили прогноз щодо термінів виведення військ РФ з Донбасу

Вільям Тейлор переконаний, що президент Зеленський здатний досягти миру на Донбасі за два роки

26 грудня 2019, 17:57 comments2640
Поділіться публікацією:
У США зробили прогноз щодо термінів виведення військ РФ з Донбасу

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор зазначив, що українська сторона здатна домовитися з Москвою про повне виведення військ з території Донбасу, а в кінцевому підсумку і Криму, протягом року або двох. Про це він розповів в інтерв'ю українським журналістам, передає агентство "РБК-Україна".

Так, за словами американського дипломата, остаточне рішення збройного конфлікту на Донбасі однаково складне для обох сторін, але і Росія, і україна здатні досягти розумного компромісу і не втратити обличчя на міжнародній арені.

"Росія може передати кордон не українському урядові, але якимось міжнародним силам. Це могла б бути розширена місія ОБСЄ, або сили ООН, які б взяли контроль над кордоном і забезпечили безпеку (на території ОРДЛО, — прим. ред.), щоб пройшли вибори. Вибори не можуть пройти, поки росіяни знаходяться там, і поки межа знаходиться під контролем росіян", — зазначив Вільям Тейлор.

Також він додав про те, що президент Володимир Зеленський прекрасно усвідомлює ряд ризиків, пов'язаних з можливими домовленостей з Володимиром Путіним, але готовий йти на них, щоб принести українцям на сході країни обіцяний мир. При цьому Тейлор підкреслив, що для гаранта України є і чіткі червоні лінії, які він не перейде ні при яких умовах.

"Думаю, Путін хотів би позбутися від хворобливих санкцій, а це можна зробити, якщо знайти якийсь варіант для нього, щоб піти з Донбасу, зберігши обличчя", — сказав Тейлор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Тристороння контактна група врегулювання ситуації на Донбасі за відеоконференції зуміла домовитися про новорічному обмін полоненими між українською стороною та окупантами так званих "Л/ДНР" за формулою "всіх на всіх".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!