Головна Новини Політика зовнішня політика Україна вперше стягла штраф за порушення повітряного простору Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вперше стягла штраф за порушення повітряного простору Криму

Казахська авіакомпанія порушила повітряний простір Криму та вимушена була сплатити штраф Україні

27 грудня 2019, 10:09 comments2268
Поділіться публікацією:
Україна вперше стягла штраф за порушення повітряного простору Криму

Україна стягнула перший штраф за незаконний політ над територією тимчасово окупованої Росією Автономної Республіки Крим. Про це стало відомо інформагентству Міноборони України "АрміяInform".

Так, Україна через анексію Кримського півострову не може гарантувати безпеку полетів у повітряному просторі над Кримом. Тому вже п'ять років наша країна намагається притягнути до відповідальності авіакомпанії, які здійснюють полети, що порушують повітряний простір України над тимчасово окупованим Російською Федерацією Кримом.

Нагадаємо, що Україна заборонила восьми авіакомпаніям користуватися аеропортом у Сімферополі, закривши повітряний простір над Кримом у в березні 2014 року. Однак порушень вже більше 200, хоча відповідальність ніхто не поніс.

Однак нещодавно в український бюджет сплатили штраф після польоту повітряного судна казахського акціонерного товариства "Авіакомпанія Euro-Asia Air", що був у серпні у межах забороненої зони над окупованим півостровом. Так, у листопаді Державіаслужба України винесла постанову про накладення штрафу за правопорушення в галузі цивільної авіації. Й авіакомпанія Казахстану визнала провину та сплатила у нашу держказну 136 тис грн.

Зазначається, що загальна сума штрафів через незаконні польоти над Кримом складає вже 13 млрд грн. У Державіаслужбі покладають надію, що зрушення з казахським відповідачем продовжиться погашенням штрафів і росіянами.

Раніше "Коментарі" писали, "Украерорух" підрахував втрати від анексії Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!