Хто краще протистоїть Путіну: американський дипломат порівняв Зеленського й Порошенка

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор підтримує позицію України щодо президента РФ Володимира Путіна

Президент України Володимир Зеленський відстоює свою позицію перед лідером Російської Федерації Володимиром Путіним краще, ніж попередній керівник нашої країни Петро Порошенко, заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор. Про це американський дипломат розповів в інтерв'ю "Дзеркало тижня".

"Як мені здається, Україна при цій адміністрації займає більш впевнену позицію відносно пана Путіна. Чотири телефонних розмови, особиста зустріч, протистояння в яких було, принаймні, на рівних, створюють враження, що Зеленський відстояв свою позицію краще, ніж це вдавалося Порошенку", - вважає Тейлор.

Крім того, повірений розповів, що повністю поділяє українську позицію у відношенню до заяв Путіна й вважає, що Україна має суверенітет у межах своїх міжнародно визнаних кордонів. За словами Тейлора, РФ вже нарвалася на наслідки за порушення українських кордонів і суверенітету – ціну за це платить у вигляді санкцій. Путін усвідомлює, переконаний дипломат, що позбутися санкцій РФ зможе тільки в одному випадку - вивівши своїх військових з Донбасу та повернувши Кримський півострів Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Тейлор назвав переваги для України в імпічменті Трампа.