Головна Новини Політика зовнішня політика "Другий масштабний обмін": сьогодні із ОРДЛО повернуться полонені українці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Другий масштабний обмін": сьогодні із ОРДЛО повернуться полонені українці

Що ми знаємо про майбутній обмін українців з представниками проросійської сторони?

29 грудня 2019, 08:47 comments4705
Поділіться публікацією:
"Другий масштабний обмін": сьогодні із ОРДЛО повернуться полонені українці

На сьогодні, 29 грудня, Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі, погодила обмін полоненими між Україною і квазиреспубликами Донецької і Луганської областей. Згідно з даними російських ЗМІ, майбутня операція пройде в пункті пропуску "Майорск" в Донецькій області, передає агентство "РБК-Україна".

За словами "омбудсмена" невизнаних "ЛДНР" Дарини Морозової, в їх списки на обмін були включені 53 людини, а українська сторона підтвердила 87 осіб, яких згодна передати ОРДЛО.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська повідомила, що в процесі обміну можуть бути звільнені ті, кого не вдалося повернути в 2017 році. Мова йде про українців, які перебувають в полоні бойовиків "ЛДНР" протягом 4 років після боїв у Дебальцеве, Іловайські.

Так, в список на обмін за вимогою бойовиків внесено прізвище фермера Бутрименко Миколая, який в 2014 році здав представникам незаконних збройних формувань місце розташування 10 українських спецназівців, після чого вони були розстріляні. Суд засудив Бутрименко до 8 років позбавлення волі, однак у зв'язку з проведенням обміну, запобіжний захід для нього була змінена 26 грудня.

Також до передачі ОРДЛО готують чотирьох обвинувачених у захопленні будівлі поліції Маріуполя в 2014 році. Тоді під час операції загинуло 13 осіб. Дружинін євген, Олександр Стрельникович, Віктор Скрипник і В'ячеслав Бірюков написали заяви з проханням включити їх до списку на обмін, після чого вони були звільнені 26 грудня.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв думку експертів про те, чому, незважаючи на неоднозначність списку і внесення до нього з боку сепаратистів ОРДЛО злочинців, обмін повинен відбутися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!