Головна Новини Політика зовнішня політика У Мін'юсті назвали умову відкликання позовів до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін'юсті назвали умову відкликання позовів до Росії

За словами міністра юстиції, Україна не планує подавати нові позови проти Росії

30 грудня 2019, 10:37 comments1574
Поділіться публікацією:
У Мін'юсті назвали умову відкликання позовів до Росії

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що відомство не має наміру відкликати позови проти Росії в міжнародних інстанціях. Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

"По судовим процесам, які веде Мін'юст, можу сказати, що таких планів (відкликати позови) зараз немає", — сказав Малюська.

Однак міністр додав, що Україна може погодитися на "мирову" або відкликати позов, якщо від такого рішення буде очевидний "позитив".

"Наприклад, чи я відмовлюсь від позову в ЄСПЛ по Криму, якщо Росія віддасть Крим? Звичайно ж! Тобто, якщо є якісь мегапозитивні дії по конкретній якомусь кейсу, то можна відкликати. Але на практиці я зараз варіантів таких не бачу", — констатував чиновник.

За словами Малюськи, в даний час Мін'юст не планує подавати нові позови проти Росії і "сфокусований на наявних справах, тому що ні одна з них ще не розглядається по суті, а лише вирішується питання їх прийнятності".

Як повідомляв сайт "Коментарі", під час тристоронніх "газових консультацій", на яких було погоджено підписання угоди про транзит газу по території України, Київ зобов'язався відмовитися від всіх позовних претензій щодо "Газпрому" як в міжнародних інстанціях, так і за рішенням українських судів і Антимонопольного комітету на загальну суму понад 11 млрд дол. Російська корпорація погодилася оплатити лише 2,9 млрд дол по першому позову "Нафтогазу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!