Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль і Польща обурені українськими маршами в пам'ять Степана Бандери
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль і Польща обурені українськими маршами в пам'ять Степана Бандери

Посли обох держав закликали раз і назавжди засудити фігури, відомих своїм радикальним націоналізмом

2 січня 2020, 22:32 comments3338
Поділіться публікацією:
Ізраїль і Польща обурені українськими маршами в пам'ять Степана Бандери

Дипломати Польщі та Ізраїлю в Україні висловили претензії щодо муніципальної влади в Україні у зв'язку з лояльністю по відношенню до проведення маршів ОУН-УПА на 111-й день народження лідера першого націоналістичного руху Степана Бандери. Про це прес-служба ізраїльського посольства в Україні написала на своїй сторінці в Facebook.

"З великою тривогою і сумом ми помітили, що представники влади різних рівнів України, в тому числі Львівська обласна рада та Київська міська державна адміністрація досі відзначають історичні події та їх фігурантів, яких потрібно раз і назавжди засудити", — зазначено в повідомленні.

На думку представників польської та ізраїльського народу, підтримка і популяризація відомих в історії персонажів, які проводили расові чищення і пропагували шовінізм і ксенофобію, ускладнює процес міжнародного примирення.

"Пам'ятаючи про наших невинних братів і сестер убитих в 1939-1945 роках на окупованих територіях Польщі, які сьогодні є частиною України, ми, Посли Польщі та Ізраїлю, вважаємо, що вшанування людей, які активно пропагували етнічні чистки є образою, і призводить до протилежного бажаному результату в боротьбі з антисемітизмом і процесі примирення наших народів", — зазначено в публікації.

Також ізраїльська делегація підкреслила, що в ряді країн пройшла чергова спалах випадків антисемітизму і уряд Ізраїлю працює над тим, щоб не допустити зміни в історії Другої Світової війни.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президента Володимира Зеленського звинуватили в сексизмі через відсутність фемінитивів у новорічному зверненні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!