Головна Новини Політика зовнішня політика Обстановка в зоні ООС: обстріли продовжуються
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстановка в зоні ООС: обстріли продовжуються

Бойовики у зоні ООС використали заборонену Мінськими домовленостями зброю

14 січня 2020, 08:39 comments1882
Поділіться публікацією:
Обстановка в зоні ООС: обстріли продовжуються

Минула доба у районі проведення Операції об’єднаних сил (ООС) вкотре відбулася з порушенням режиму припинення вогню. Бойовики вчора, 13 січня, здійснили у напрямку українських позицій шість обстрілів. Про це у ранковому зведенні інформує прес-центр ООС.

Так, формування Російської Федерації вели вогонь із забороненої Мінськими домовленостями зброї: йдеться про міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Зокрема один раз противник порушив режим тиші неподалік населеного пункту Василівка, що у зоні розташування групи об’єднаних сил "Схід". Інші п’ять обстрілів прийшлися на локацію оперативно-тактичного угруповання "Північ": бойовики гатили поблизу Зайцевого, Луганського, Оріхового, Новотошківського та Новолуганського. На щастя, за вчорашню добу жоден український військовик не зазнав травм, загиблих немає.

Як повідомляють у прес-центрі ООС, сьогодні противник вогневої активності не проявляв. Постраждалих з українського боку немає.

Нагадаємо, під час переговорів у Москві канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін обговорили врегулювання конфлікту на Донбасі та намічену на весну зустріч у "нормандському форматі". При цьому Путін підкреслив, що особливий статус Донбасу повинен бути офіційно закріплений в Конституції України. Експерти висловили виданню "Коментарі" думку про те, чим загрожує такого роду "закріплення", і як потрібно діяти українській владі задля врегулювання конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!