Головна Новини Політика зовнішня політика Парламент ухвалив заяву щодо авіакатастрофи літака «МАУ» та знову звернувся до Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент ухвалив заяву щодо авіакатастрофи літака «МАУ» та знову звернувся до Ірану

У Верховній Раді України від Ірану вимагають офіційних вибачень та компенсацій близьким загиблим, пострадалим державам та авіакомпанії

14 січня 2020, 17:59 comments2084
Поділіться публікацією:
Парламент ухвалив заяву щодо авіакатастрофи літака «МАУ» та знову звернувся до Ірану

Депутати ухвалили постанову № 2726 про заяву Верховної Ради України (ВРУ) у зв’язку з трагічною загибеллю пасажирів літака рейсу PS 752 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України внаслідок збиття Ісламською Республікою Іран. Про це йдеться на сайті ВРУ.

Мета документу – відреагувати на виклики і загрози національним інтересам держави, йдеться у пояснювальній записці. Депутати наполягають на повному розслідуванні всіх обставин цієї авіакатастрофи, вимагають офіційних вибачень з боку Ірану, повернення тіл загиблих і виплати компенсацій близьким загиблих, постраждалим державам і авіакомпанії.

За словами голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка, заява виконує моральну місію Верховної Ради. Як повідомили у партії "Слуга народу" на каналі в Telegram, у документі наголошується на необхідності проведення прозорого розслідування, щоби у майбутньому уникнути таких катастроф.

Зазначається, що парламентарі ще раз висловлюють глибокі співчуття родинам і близьким усіх загиблих та парламентам країн, громадяни яких стали жертвами катастрофи.

Нагадаємо, що у моторошній катастрофі 8 січня загинуло 176 людей, серед яких – українці, афганці, великобританці, іранці, канадці, німці та шведи. А 11 січня Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану публічно оголосив, що збив український літак.

Раніше "Коментарі" писали, що глава "МАУ" розповів, хто винен у катастрофі українського літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!