Головна Новини Політика зовнішня політика Вже можна не шепотіти: експерти пояснили "зникнення" Богдана
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже можна не шепотіти: експерти пояснили "зникнення" Богдана

На думку експертів, Андрій Богдан не втратив свого впливу в Україні

20 січня 2020, 16:19 comments9219
Поділіться публікацією:
Вже можна не шепотіти: експерти пояснили "зникнення" Богдана

Глава Офісу президента Андрій Богдан зник з медіапростору. З початку року його не видно на офіційних заходах за участю президента Володимира Зеленського, хоча раніше Богдан завжди супроводжував главу держави.

Експерти висловили виданню "Коментарі" припущення, куди міг запропаститися голова ОП і не йде все до його відставки.

Зливати рано

Політичний експерт Валерій Клочок вважає, що суспільство перебільшує значення присутності або відсутності Андрія Богдана на окремих подіях за участю президента Володимира Зеленського (наприклад, відсутність голови ОП в аеропорту "Бориспіль", коли зустрічали тіла загиблих в авіакатастрофі в Ірані).

"Можуть бути дуже різні причини, чому глави ОП немає поруч з президентом: особисті обставини, самопочуття, важливі зустрічі та переговори, особисті доручення президента тощо, — зазначає Клочок. — Не виключаю, що Богдану вдалося встановити сталий вплив на першу особу країни, коли він активно шепотів у вухо Зеленському... А нині він просто стоїть над сутичкою тих, хто намагається отримати близькість до тіла президента. Довіра Зеленського Богдану достатня для стійких позицій останнього".

Крім того, Богдан, на відміну від молодих членів уряду і молодих депутатів, вже має досить досвіду обертання у вищих ешелонах влади, нагадує експерт. Саме тому "зливати" главу ОП рано.

"І треба віддати належне, що своєю дозованою присутністю в ЗМІ Богдану вдалося суттєво зменшити негатив до своєї персони, — продовжує Клочок. — Особисто я поки не бачу обставин його відставки або переведення на якусь іншу посаду. Найближчим часом це вкрай невигідно і президенту (особливо на тлі скандалу з прем'єром Гончаруком). Богдан досить грамотно позиціонує себе і активно впливає на процеси, не розголошуючи свого значення".

Експерт звернув увагу, що раніше подібну виграшну тактику займали попередники нинішнього глави ОП Віктор Балога, Сергій Льовочкін і Дмитро Табачник.

Вже не людина Коломойського

Політичний експерт Руслан Бізяєв вважає, що Андрій Богдан може перебувати у відпустці. І підкреслює, що "невидимість" голови ОП далеко не завжди означає його відсутність.

"Так, Андрій Богдан був досить активний в медійному сенсі. А тепер раптом пропав. Серед колег, дійсно, пішли чутки, що глава ОП йде, що питання його відставки (знаходиться виключно в компетенції президента) практично вирішене. Але я звик оперувати логікою. А логіка підказує, що якщо буде ухвалено рішення про відставку, ми про це дізнаємося впродовж найближчих двох-трьох тижнів, — зазначає Бізяєв. — Чи може Андрій Богдан піти у відставку? Може. Як і будь-який інший. Чи є в цьому політична доцільність? Важко сказати. Якщо спочатку Богдана асоціювали з Коломойським, то останнім часом, як мені здається, це вже людина Зеленського. Думаю, незабаром, ситуація з главою ОП проясниться".

Як повідомляв сайт "Коментарі", у відношенні Андрія Богдана порушено кримінальну справу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!