Головна Новини Політика зовнішня політика Січнева сесія ПАРЄ: Ясько розповіла про плани української делегації
commentss НОВИНИ Всі новини

Січнева сесія ПАРЄ: Ясько розповіла про плани української делегації

За словами голови української делегації в ПАРЄ Єлизавети Ясько, Україна планує зайняти проактивну позицію

21 січня 2020, 17:02 comments2043
Поділіться публікацією:
Січнева сесія ПАРЄ: Ясько розповіла про плани української делегації

Україна під час майбутньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка відбудеться 27 січня, оскаржить повноваження делегації РФ, а також приєднаться до обговорення загальноєвропейських питань. Про це заявила глава української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько в інтерв'ю для "Новое время".

За її словами, Україна під час майбутньої зустрічі ПАРЄ планує зайняти позитивну проактивну позицію. Так, наша делегація спробує оскаржити повноваження російської сторони, включитися в обговорення проблем щодо дискримінації, екологічної ситуації в Європі та Україні, а також торкнутися тем гендерної політики, діджиталізації.

"Ми хочемо піднімати не тільки теми, що пов'язані з антиросійськими настроями. Зрозуміло, що ми будемо це робити, це наша національна позиція. Але для нас важливо, щоб ми говорили і про те, чим живуть європейці. Нам важливо вписатися в картину інтересів та займатися не тільки внутрішніми українськими питаннями", — зазначила Ясько.

Також Ясько повідомила, що відмова від поїздки на осінню сесію була правильним рішенням для країни: "Якщо ми хочемо мати повагу до себе, ми іноді маємо йти на такі кроки".

Раніше "Коментарі" писали, що експерти проаналізували рішення про повернення української делегації в ПАРЄ. Думки розділилися на тих, хто вказав на лоялізацию ставлення до РФ і ризик повної капітуляції перед Путіним, а також на тих, хто вважає такі кроки відновленням зрілості зовнішньополітичного мислення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!