Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський на зустрічі з Нетаньягу зачитав три історії про Голокост
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський на зустрічі з Нетаньягу зачитав три історії про Голокост

Зворушливі епізоди з часів Другої Світової війни розповідають про українців, що героїчно рятували євреїв

24 січня 2020, 10:29 comments2418
Поділіться публікацією:
Зеленський на зустрічі з Нетаньягу зачитав три історії про Голокост

Під час спільного брифінгу президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Веніаміна Нетаньягу, який проходить сьогодні в Ізраїлі, глава держави висловив свої співчуття у зв'язку з колосальним злочином проти євреїв під час Другої світової війни, яка носить назву Голокост (цілопалення, — прим. ред). Трансляцію зустрічі веде прес-служба Офісу президента.

Володимир Зеленський сказав, що привіз із собою лист, де написано три історії, що оповідають про українців з різних куточків країни, які робили все можливе, щоб врятувати хоча б кілька представників єврейської нації.

"Всі ці історії свідчать про те, що не має значення твоя національність, віросповідання або місце народження, вік, стать, коли у тебе є добре серце і тотальне зло, якому ти опираєшся", — сказав український лідер.

Також Зеленський звернувся до Нетаньягу з невеликою передісторією про свого діда, який вижив після розстрілу трьох своїх братів через антисемітську пропаганду, а він сам пішов на фронт і взяв участь у Великій перемозі проти нацизму і людиноненависництва.

"Пан президент, це дуже зворушливі історії, дуже важлива історія про особисто вашу сім'ю, мені приємно сьогодні бути поруч з вами, згадуючи трагічну долю нашого народу", — уклав Беньямін Нетаньягу


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський поступився своє місце на форумі Голокосту тим, хто пережив нацистське гоніння євреїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!