Головна Новини Політика зовнішня політика "Україна не повинна вибирати між ЄС і Росією - це її рівні партнери", - екс-глава ЄЕСС
commentss НОВИНИ Всі новини

"Україна не повинна вибирати між ЄС і Росією - це її рівні партнери", - екс-глава ЄЕСС

Анрі Малосс зазначив, що Євросоюз зробив стратегічну помилку щодо України, протиставивши себе Росії

27 січня 2020, 13:48 comments2067
Поділіться публікацією:
"Україна не повинна вибирати між ЄС і Росією - це її рівні партнери", - екс-глава ЄЕСС

Екс-президент Європейського економічного і соціального союзу Анрі Малосс під час презентації "Парламентського виміру "Нормандського формату" зазначив, що Україна не повинна коливатися у виборі між співпрацею з Росією та вступом в Євросоюз, так як їй потрібно вибудовувати міжнародні відносини з цими двома економічними партнерами. Про це передає "112 канал", посилаючись на слова самого Малосса на зустрічі з членами Сенату Франції, депутатами національних Зборів і представниками дипломатичних та ділових кіл Франції.

"В існуючому кризу в Україні, як не дивно, винен і Європейський Союз. Саме Європа протиставила себе Росії, тим самим, схиливши Україну до абсолютно божевільному, неможливого вибору. Насправді потрібно було замість того, щоб змушувати Україну вибирати між зближенням з ЄС і своїми відносинами з Росією, потрібно було прагнути до укладення тристороннього партнерства. Тобто, потрібно було обов'язково зробити таке партнерство, щоб ЄС співпрацював з Україною, але при цьому щоб Україна могла зберегти свої традиційні відносини, в тому числі економічні відносини, всі інші, з Росією", — підсумував колишній глава ЄЕСС.

Малосс підкреслив, що Україна не повинна відокремлюватися від Росії, а об'єднуватися, і в це питання повинні бути залучені також громадянське суспільство та економічні кола.

Тут же він відзначив важливість ініціативного втручання голови політради "Опозиційний блок — За життя" Віктора Медведчука, який постійно і напружено працює в цьому трестороннем напрямку.

"Я вважаю, що той шлях, та ініціатива, яку пропонує Віктор Медведчук, — це абсолютно блискуча ідея, — це створити парламентську зміна цього Нормандського формату. Європа, ЄС – вона повинна будувати партнерство, включаючи Росію. Тобто, партнерство з країнами Східної Європи і з Україною вона повинна будувати спільно з Росією, а не протиставляти позицію Росії", — підсумував Малосс.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук опинився в шот-листі найпопулярніших українських політиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!